top of page

Speculaaspoppen actie

Voor bedrijven, verenigingen en instellingen

 

U een MVO geschenk voor personeel, leden of relaties.

Zij een gevulde maag met de feestdagen.

Stichting Capricorn vraagt hulp bij hun Speculaaspoppen actie.

In de periode van 14 oktober tot 15 november 2018 verkoopt Stichting Capricorn speciale speculaaspoppen. Een pop weegt 500 gram en heeft een verkooprijs van 5 euro. De poppen zijn verpakt in een geschenkverpakking. Doel is om samen met bedrijven in ons netwerk bestellingen (vanaf 12 poppen) te genereren, waarmee we een extra bedrag bij elkaar sprokkelen voor het ontbijt- en middagprogramma voor de kinderen in het township in Capricorn (Kaapstad / Zuid-Afrika). 

 

Het bestuur (Katja van Driel, Kim Vermeulen, Kim Wilbers-van Schaick Zillesen en Niels van Schijndel) roept haar netwerk op om bij te dragen aan het succes van de actie. Dit initiatief wordt gerealiseerd in samenwerking met Bewonersvereniging In de Bergen.

Waar zijn we naar op zoek

We vragen iedereen met een netwerk waarbinnen hij/zij als ambassadeur wil meewerken aan het succesvol maken van de speculaaspoppenactie contact met ons op te nemen.

Help ons
_m52_300_speculaaspop.jpg

Hoe doe ik mee?

1. Mail ons via info@stichtingcapricorn.nl 

2. Wij nemen contact met u op

3. Na uw akkoord ontvangt u van ons een bestellijst

4. U verzamelt bestellingen* binnen uw netwerk

5. U retourneert de bestellijst vóór 15 november 2018

6. U ontvangt uiterlijk 1 december de speculaaspoppen

7. U zorgt voor het verspreiden van de poppen

8. Wij zorgen voor de rest

*betaling van de bestellingen geschiedt ofwel vooraf bij u (bij individuele bestellingen) ofwel via een factuur door Stichting Capricorn (bij verzamelde zakelijke bestellingen).

Baie Dankie van onze kinderen 

11224421_10204345064181333_3497817546699
DSC01931.JPG
Edited Image 2016-02-11 20-41-58

Wilt u meer weten over structurele hulp aan Stichting Capricorn?

Bedrijven 1

Bedrijven

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een hot item bij ondernemend Nederland. Wij bieden u de mogelijkheid om hier invulling aan te geven. Naast deze losse actie kunt u onze stichting ook op andere manieren ondersteunen. Zo hebben wij een bedrijf dat ons sponsort door de opbrengsten van workshops te doneren aan de stichting en is er een gemeente die ons jaarlijks steunt rond de feestdagen om zo de kinderen te verwennen met een kerstattentie. Maar ook jubilea van organisaties of werknemers wordt regelmatig aangegrepen om de stichting te ondersteunen. Inzamelingen via personeelsverenigingen, kerstacties of andere initiatieven: wij denken graag mee hoe u uw MVO doelstellingen inhoud kunt geven. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Scholen 1

Scholen

Kinderen zijn de toekomst, maar niet voor ieder kind is een voorspoedige toekomst vanzelfsprekend. Niet ieder kind heeft thuis ruimte en begeleiding bij bijvoorbeeld het maken van huiswerk. Ons middagprogramma is mede bedoeld om kinderen te ondersteunen bij het maken van huiswerk, alles met het oog op het vergroten van hun toekomstkansen. Als leerling of docent kunt u Stichting Capricorn natuurlijk ook vanuit Nederland steunen!

 

Wij hebben diverse voorbeelden van scholen die de kinderen in Capricorn gesponsord hebben, naast deze speculaaspoppen actie kan dat bijvoorbeeld ook door het organiseren van een sponsorloop of door het doneren van de opbrengst van een kerstmarkt aan de stichting. 

 

Uiteraard zijn wij als bestuur bereid om vooraf onszelf te komen introduceren, zodat de kinderen een goed beeld hebben voor wie zij zich inzetten. Om ons verhaal kracht bij te zetten, hebben wij voor diverse leeftijdsgroepen presentaties beschikbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en het verhaal van Stichting Capricorn? Klik dan eens op deze presentatie of neem contact op om te bespreken wat wij kunnen betekenen voor uw klas of school.

Vrijwilligers 1

Vrijwilligers

Naast deze speculaasactie kunnen vrijwilligers ook op andere manieren bijdragen aan het goede werk van Stichting Capricorn. Uit eigen ervaring weten wij hoeveel voldoening je haalt uit vrijwilligerswerk. Voor een week, een maand of voor een langere periode, vanuit Nederland of in Zuid-Afrika, er is van alles mogelijk. Het is niet nodig om opgeleid te zijn of ervaring te hebben als vrijwilliger. Iedereen die onze kinderen in Kaapstad een warm hart toedraagt is welkom om zich in te zetten voor onze stichting.

 

Wilt u weten wat u voor ons kunt betekenen? Neem dan contact met ons op en we onderzoeken graag samen de mogelijkheden.

bottom of page